
With reference to your memo of August 23, 1976, attaching memo 
of August 17, 1976, concerning the above-captioned matter, the 
authority for charging clients is based solely on the provisions 
contained in §504 of the Mental Health/Mental Retardation Act. 

You are, therefor advised that persons who, by virtue of the 
Department's regulations promulgated pursuant to the aforesaid 
section, have no li a b i l i t y to pay for services may not legally 
be charged irrespective of whether such charge is large or small. 

Please note that the memorandum from Ms. Pontius of the Western 
Region specifically points out that over 80% of the clients 
referred to in her memorandum have no l i a b i l i t y . 
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